saens_harmonie_orkest_sho

Het Saens Harmonie Orkest (SHO), met als statutaire zetel Zaanstad, is op 1 januari 2002 opgericht. Het is ontstaan door de fusie van Muziekgezelschap Harmonie uit Assendelft met Harmonie Wormerveer. Dirigent werd Henk Oenema, hij was de laatste dirigent van Harmonie Wormerveer. Oenema werd echter vrij snel opgevolgd door Herman Draaisma, en sinds oktober 2004 staat het orkest onder de leiding van Harry Hoogenberg.

Muziekgezelschap Harmonie opgericht op 8 maart 1888 in Assendelft begon als harmonie, maar is op een later tijdstip gewijzigd in een fanfare. Vanaf de beginjaren o.l.v. de heer J. K. Jongejans, vervolgens gedurende een zeer lange periode o.l.v. G. Koomen. Zustervereniging Crescendo uit Assendelft, opgericht op 8 september 1919, is altijd een fanfare geweest, met haar oorsprong vanuit de Rooms Katholieke Kerk St. Odulphus.

Harmonie Wormerveer was een fusieorkest van Excelsior Wormerveer en Ons Genoegen Wormerveer. De oprichtingsdatum is 21 juni 1991. Excelsior is opgericht op 26 januari 1885. In de begintijd is zeker Piet van Mever de dirigent geweest, en in latere jaren is Jan W. Singerling lange tijd dirigent geweest. Ons Genoegen is, uit onvrede over de gang van zaken bij Excelsior, opgericht op 4 september 1904, met als eerste dirigent Albert Meijns.

  • saens_harmonie_orkest_sho.txt
  • Laatst gewijzigd: 2017/10/01 15:20
  • door zaanlander