sicking_nol

Nol Sicking is vanaf de jaren zeventig een belangrijke stimulerende figuur in de Zaanse pop- en fusionwereld. Na zijn studie Improviserend Musicus aan het Conservatorium van Amsterdam, was hij vanaf 1982 werkzaam bij Muziekschool Zaanstad, tegenwoordig FluXusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFluXus

Het FluXus-logo uit 2001 De Zaanstreek maakt in 2001 kennis met een nieuwe stroming: FluXus, Centrum voor de Kunsten waar behalve muziekonderwijs, -beoefening en -uitvoering, ook in ruime mate cursussen en workshops met betrekking tot beeldende kunsten en theaterkunstuitingen op het (les)programma staan. Het centrum richt zich tevens op fotografie, dans, musical, proza en poëzie.
, Centrum voor de Kunsten Zaandam. Daar leidde hij talloze workshops zoals pop, jazz-improvisatie, salsa, vocal-jazz, fusion, Big Band (De Big Workshopband) en gaf pianolessen pop en jazz. In 2014 verliet hij FluXus.

Sicking is docent aan het Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland waar hij sinds 1983 werkt als pianodocent pop/jazz en als docent audioproductie. Samen met Jan-Peter Bast is hij hoofdvakdocent voor de toetsenisten, docent audiorecording en beheerder van de opnamestudio’s.

Eerder was hij als docent verbonden geweest aan de muziekschool Schermer Graft De Rijp waar hij in 1980 aanving met het leiden van jazz- en improvisatieworkshops.

Met zijn Audioproductiebedrijf JUNOmusic, verzorgt en produceert hij o.a. pop-, jazz-, klassieke muziek CD-producties en liveregistraties. Vanaf 1980 maakte hij deel uit van de eigenzinnige Zaanse pop- en fusionformatie Lafitte.
Nol Sicking is actief als toetsenist in kleinkunst, pop- en jazzmuziek en toetsenist in de jazzgroep '4Frank'; jazz met een knipoog naar popmuziek. Op het repertoire staan jazzstandards van Cole Porter, Jimmy van Heusen en Hoagie Carmichael maar ook popstandards van Stevie Wonder, Georgie Fame, Jamie Cullum, Gino Vanelli en Sting. Arrangementen worden voornamelijk door Nol Sicking geschreven maar ontstaan soms ook spontaan tijdens repetities. 4Frank bestaat uit: Frank Leurs als leadvocal, Nol Sicking piano, Rhodes, Dave Besse, contrabas en Carel Vrieling drums.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/sicking_nol.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)