velde_hans_op_den

Zaandam, 17 oktober 1936 - Zaandam, 21 december 2017

Johannes (Hans) op den Velde speelde als voorzitter een rol in de successen van het dames-waterpoloteam van Nereus dat, ook dankzij zijn zakelijke aanpak, in de jaren ’80 en ’90 verschillende landstitels en zelfs Europacup-zeges mocht vieren. Parallel daaraan was hij ook de drijvende kracht achter de Stichting Topwaterpolo KNZB die de bond extra financiële impulsen gaf voor deelname aan buitenlandse toernooien waar men zelf geen budget voor had.

Met name door ervoor te zorgen dat het 'nationale' bad in Zeist, dat de KNVB destijds wilde sluiten, nog jarenlang open bleef, leverde hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van talloze waterpolotalenten en prestaties van de nationale teams. En daarmee droeg hij ook een cruciaal steentje bij aan het grootste succes van het Nederlandse waterpolo: de gouden medaille van de dames op de Olympische Spelen van 2008.

Daarnaast ondersteunde hij na de fusie tussen ZFC en ZVV vele jaren de vereniging Hellas Sport, zowel privé als zakelijk, als directeur van de Op den Velde Groep. Hans op den Velde was tevens voorzitter van de Rotary Regio Zaanstreek-Waterland.

  • velde_hans_op_den.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/03/06 10:17
  • door zaanlander