Marken Binnen 1912 - Krommenie 1993

Gerrit Visser 1912-1993

Journalist en bestuurslid van meerdere organisaties te Krommenie.

Gerrit Visser werkte voor de Tweede Wereldoorlog als fabrieksarbeider, maar ging na 1945 de journalistiek in. Hij schreef voor verscheidene landelijke en lokale dag- en weekbladen als Het Vrije Volk, het dagblad De Nieuwe Dag en later voor De Typhoon. Hij maakte raadsverslagen in alle Zaanse gemeente-huizen. Eind jaren '40 werd hij redacteur van de De Krommenieërplugin-autotooltip__default hetgeen hij tot 1977 bleef. Voorts was hij redacteur van het personeelsblad van de Verblifa (Verenigde Blikfabrieken)plugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigVerblifa (Verenigde Blikfabrieken)

Voormalig blikbedrijf in Krommenie, tot stand gekomen bij een fusie in 1912. De samenstellende bedrijven, Woud & Schaap en Verwer Blikfabrieken waren in strikte zin geen echte familiebedrijven. Beide waren opgericht aan het einde van de 19e eeuw, toen Zaanse bedrijven meer behoefte kregen aan blik als verpakkingsmiddel.
.

In 1960 verscheen van zijn hand het boekje 'Krommenie', in 1980 'Zeven eeuwen Krommeniedijk'. Visser schreef het ‘Krommeniedijker volkslied’.

Gerrit Visser was onder meer bestuurslid van de Krommenieër Bestuurders Bond, van de Algemene Nederlandse Metaalarbeiders Bond en van de Algemene Bejaardenbond.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/visser_gerrit.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)