Houthandel te Zaandam, ontstaan in 1985 door een fusie tussen Donker en Schipperplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigSchipper Houthandel bv.

Houthandel te Zaandam, ontstaan uit een fusie van nv Houthandel v/h P. Donker & Zn. te Zaandijk en Houthandel P. Schipper Gzn. nv te Zaandam, in 1985 opgegaan in Donker & Middelhoven.

economie
en Simonsz & Middelhoven (zie: H. Simonsz, Janplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigSimonsz, Jan

Zaandam, 11 februari 1916 - Zaandam, 4 oktober 1999

Johannes (Jan) Simonsz, houthandelaar, raads- en statenlid voor de VVD, voorzitter Kamer van Koophandel. Jan Simonsz werd na zijn opleiding aan de Technische Hogeschool te Delft opgeroepen door de Koninklijke Marine. Doordat hij tijdens de oorlog in Engeland verbleef duurde zijn diensttijd zeven jaar. Na de oorlog werd hij in 1950 tot directeur benoemd bij het familiebedrijf
en Zoon). Na de fusie tot Donker & Middelhoven verliet Simonsz & Middelhoven het in 1979 in gebruik genomen terrein aan de Industrieweg te Wormerveer en concentreerde de houthandel zich op het terrein van Donker en Schipper aan de Sluispolderweg te Zaandam. Belangrijkste klanten van de nieuwe houthandel, die zich vooral in vurehout en triplex specialiseerde, werden de bouwwereld, doe't-zelf-winkels, industrie, interieurbouwers en verscheidene grootverbruikers. Donker en Middelhoven had in 1991 58 medewerkers.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/donker3.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/10 16:32
  • door jan