stamtafel

Gert van der Meer 2016/02/01 15:46

Welkom aan de stamtafel!

Ook vrouwen zijn welkom!

Hier kunnen jullie opmerkingen kwijt, die je nergens anders kwijt kunt. Je kunt opmerkingen plaatsen of vragen stellen. Je kunt dit ook gebruiken om voorstellen te doen over hoe we met bepaalde schrijfwijzen of andere zaken zouden moeten omgaan.

Kortom: kijk maar wat je hier wilt schrijven. Het staat anderen uiteraard vrij om hierop te reageren.

PS. Onderteken je opmerking. Dat kun je doen met het zesde icoontje van rechts in het editschermpje bovenaan: klein potloodje naast het Omega teken. Dus niet het icoontje aan de zijkant.

jan 2015/11/27 14:28

Piet stelt voor om geboorte en overlijdens gegevens van personen op een aparte regel na de naam te zetten. Zie bijvoorbeeld Els Meijnsplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigMeijns, Els

(Wormerveer, 1 januari 1945)

Beeldend kunstenaar, beeldhouwster in Westzaan. Els Meijns was leerlinge van de Gooise Academie voor beeldende kunsten en ontving op Atelier '63 (Haarlem) lessen van onder meer Wessel Couzijn. Voorts studeerde zij aan de Brooklyn Museum Art School o.l.v. Toshio Odate. Zij kreeg daartoe een studiebeurs.
.

jan 2015/11/27 17:50

vraagje: is er een gemakkelijke manier om als je een item klaar hebt, naar het volgende te gaan? Ik ga nu na “opslaan” via “alle pagina's” naar het volgende item, is er ook een snellere manier? — Judith Friso 2015/12

“Alle pagina's” duurt wat lang, want hij moet een heleboel doen met de namen van de pagina's die hij heeft opgehaald. Handiger is via “Bladeren” en dan de letter kiezen. Dan hoeft ie geen 3000 paginanamen maar 200 (ofzo) op te halen.

Een andere manier is om op je scherm 2 pagina's de openen (dus in een apart venster). Vervolgens deel je je scherm in een linker en rechter deel. Met de “Windows-toets” plus pijl naar links en rechts. Links zet je dan je overzicht met pagina's en rechts het artikel dat je wilt bewerken. Je kunt dan als je rechts klaar bent het volgende trefwoord van je linker venster naar rechts slepen.

jan 2015/12/02 20:33


Jan , Ik ben bezig met de eerste kolom van de letter G. — Wies Oudega 2015/12/21 15:27Ik loop aan tegen twee vragen:

  • 1 Bij lemma Gemeenschappen is een verwijzing naar Kunst en Vriendschap. Die verwijzing kan ik niet vinden.
  • 2 Bij lemma gemeenschappelijk administratie kantoor wordt gesproken van een verwijzing naar : supplement steunpunt. ook daar kan ik niets van vinden.
  • Kloppen deze verwijzingen wel?

Wies Oudega 2015/12/21 15:27
Hallo Wies

De eerste verwijzing (Kunst en Vriendschap) klopt niet. Staat ook niet in de 'papieren' encyclopedie. Dus heb ik hem weggehaald.
De tweede klopt wel, alleen is het supplement van het tweede deel nog niet ingevoerd.

jan 2015/12/21 16:53

AH!! Ik zie het al! Het moet Kunst en Sportplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKunst en Sport

Overlegorgaan tussen de protestants-christelijke en de neutrale verenigingen in Krommenie, vergelijkbaar met de gemeenschappen die elders ontstonden.

Kunst en Sport was evenwel ouder, de instelling werd reeds in 1917 opgericht. De katholieke verenigingen in het dorp werkten samen in Katholiek Krommenie. Kunst en Sport hield evenementen met medewerking van de aangesloten verenigingen, zoals toneelvoorstellingen waaronder Shakespeare-stukken, muziekuitvoeringen en sportwedstrijden…
zijn. Stond dus kennelijk foutief in de papieren uitgave als Kunst en Vriendschap!! — jan 2015/12/21 17:04

Hallo Jan,

ik ben iets te fanatiek geweest en was al bij Bethel toen ik zag dat ik te ver was. Wil je mij een aantal nieuwe letters aanwijzen?

groetjes — Judith Friso 2016/01/10 17:10

Hoi Judith! Geweldig zulke fanatiekelingen! Zou je de 3e en 4e kolom willen doen. (Anno 1961 t/m Azijn fabricage)? Pieter had zich teruggetrokken.

jan 2016/01/10 22:35

Hallo Jan,

Ik ben (eindelijk) klaar met de C! Ik heb twee nieuwe lemma's toegevoegd: Cacao-afvalmalerij en Cooperatie. Cooperatie is in de inhoudsopgave verschenen na Couwenhoven. Komt wellicht door de umlaut? Verder wilde ik nog een nieuw lemma maken Corps der schutterij, maar plotseling heb ik geen rechten meer op nieuwe pagina te maken. De tekst van Corps der s staat nu nog onder Cormnelisz Claes. Welke letter krijg ik nu? Graag tussen A en K, omdat ik deel 1 van de Enc. van Piet heb. Groet,

Gert van der Meer 2016/02/01 15:46

Hallo Gert,

Cooperatie komt idd door de umlaut. Het is niet anders. Volgens mij kun je gewoon nieuwe lemma's aanmaken. Er is niets veranderd in de rechten. Misschien kun je een test lemma maken en dat weer weggooien door het leeg op te slaan. Ik heb die CdS een eigen lemma gegeven.

Wat mij betreft kun je met de tweede kolom van G aan de slag. Wies heeft de eerste. Piet zou gezondheidszorg doen (lang stuk opgesplitst in drie delen). Er zitten denk ik wat lastige grote stukken tussen. Als je er niet uit komt hoor ik het wel.

Groets

jan 2016/02/01 17:31

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/stamtafel.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)