toerisme

Hoewel de Zaanstreek in landschappelijk opzicht aantrekkelijk kan worden geacht (de omringende polders zijn immers zowel door hun weidsheid als door hun bijzondere flora en fauna min of meer uniek, (zie; Landschap) bleef het toerisme naar onze omgeving steeds beperkt. Slechts naar een klein deel van de Kalverpolder, de Zaanse Schans. is sedert de inrichting daarvan een zeer omvangri jke toeristenstroom op gang gekomen. De tellingen van bezoekers aan de Zaanse Schans variƫren van 500.000 tot meer dan 800.000 per jaar.

Door de zuigende werking van het 'Zaanse buurtje' (de toeristen verblijven er hoogstens een of twee uur), ontvangt alleen verfmolen De Kat bij de Zaanse Schans staande, thans 130.000 of meer bezoekers per jaar. Noch de overige in de Zaanstreek voor publiek toegankelijke molens, noch de musea in de streek halen in de verste verte zo`n belangstelling. Het Czaar Peterhuisje te Zaandam heeft een redelijk bezoek van Russische toeristen. Het blijft bij vluchtige bezoeken, als vakantiegebied heeft de streek geen aantrekkingskracht.

De regionale VVV, in 1990 gevestigd te Zaandam (Gedempte Gracht) verstrekt informatie, bemiddelt dikwijls bij overnachting en verleent verder ook alle diensten als, officieel 'i-kantoor' van deze toeristische organisatie.

  • toerisme.txt
  • Laatst gewijzigd: 2016/10/13 22:30
  • door 66.249.66.103